Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2008 19:56 - Циркаджии
Автор: siikastation Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1136 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 03.11.2008 20:41


1. Сайтът на общината в Плевен

ОЦЕНЯВАМЕ ЧУВСТВОТО ЗА ХУМОР... image
Кметът на Община Плевен и членовете на управленския му екип се запознаха с предоставения им с любезното съдействие на средствата за масова информация пълен текст на декларация на общинската организация на ПП “ГЕРБ” от 31.10.08 год., в която се коментират управленските възможности на екипа ни във връзка с дефицита по бюджета на Община Плевен за 2008 год. За съжаление, наличието на многобройни писмени, граматически и смислови грешки /около 30 на брой/, допуснати от авторите на декларацията, ни попречи да вникнем напълно в нейното съдържание. Все пак успяхме да констатираме, че в края на текста ни се предлага помощ от експерти на ПП “ГЕРБ” – Плевен, по финанси и икономика.
Заявяваме, че оценяваме подобаващо чувството за хумор на авторите на декларацията и се отнасяме със симпатия към опита им да се преборят с комплексите си и да ни бъдат полезни. Иска ни се да вярваме, че ако съставителите на текста не са запознати с правописа на думата “дефицит” и я изписват в декларацията  като “дИфицит”, то поне са наясно с нейното значение.
Накрая, тъй като се коментира дефицит и констатирайки сериозното му наличие по отношение на познанията на авторите в областта на българския правопис и граматика, което е релефно видно в текста на декларацията, ние на свой ред сме готови да им предоставим нужната им експертна помощ в тази област.


Авторът:

image



2. Медиапуул - СерГей Станишев към опозицията


image image
Станишев получи лично "Заповед за уволнение"
Премиерът към опозицията:"Здравейте, циркаджии", подписката е "нескопосана"

Петя Йорданова

9 Октомври 2008

 

 

Представители на дясната опозицията връчиха в четвъртък на премиера Сергей Станишев папка със символична “Заповед за уволнение”, след като пред сградата на Министерския съвет разположиха огромна прозрачна урна със събрани 1.053 млн. “заповеди”, подписани от граждани от цяла България.

Подписката, организирана от ГЕРБ, СДС и ДСБ между 6 и 20 септември, бе своеобразен референдум доколко хората подкрепят правителството.

Премиерът излезе от правителственото заседание, за да приеме лично “заповедта за уволнение” на кабинета си, така, както настояваха трите опозиционни партии.

Слизайки по стълбите във фоайето на МС към навалицата от журналисти, оператори, камери и охрана, премиерът Станишев бе чут да се обръща към представителите на опозицията с приветствието : “Здравейте, циркаджии!”.

Папка със заповеди му бе връчена от председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който заяви: "Като представители на тази част от българското общество, днес оставихме пред МС папките с подписите, за да може, когато идвате на работа Вие и членовете на Вашия кабинет да ги виждате."

Ние искаме да ползваме фондовете от ЕС, за да ползваме солидарността на европейските данъкоплатци, а не да затвърдим практиките за харчене на парите на българските данъкоплатци по начин, който вие ги разходвате в последните няколко години, каза още Цветанов. Заедно с него бяха Петър Москов от ДСБ, Иван Колчаков от СДС и Лъчезар Иванов от ГЕРБ.

Станишев прибра заповедта си за уволнение и се оттегли. Малко по-късно, на специалната пресконференция в МС за финансовата криза, той коментира, че подписката е фалшифицирана.

"Поне да си бяха направили труда да прегледат тази подписка, която ми връчиха", каза Станишев и поясни, че имало повтарящи се имена на няколко заповеди за уволнение с различни подписи, имало имена с близки почерци или с един почерк, както и имена с един почерк и с няколко инициали, които не съвпадат с първите букви на имената.

"Има отделни "заповеди", които повтарят други, които са грешни - и всичко това е в един произволно избран пакет. Нескопосано свършена работа от страна на опозицията - това е обидно към всички български граждани, защото това е фалшификация на резултатите от подписката", заключи Станишев.




















































Авторът:

image




Чуството за хумор не е за всички. Когато е от спорно успешен управник, поднесено с цинизъм е признак на лошо възпитание. От противоположни партии са, но са еднакво дребнави, злопаметни и "уникални". Те всичките са единствената алтернатива, единствено подготвените, обичани от хората наши управници. И двамата увлечени във величието и дума не са казали за същината - единият, че от малък град е сътворил такъв с разкопани улици, задръствания като в София, отсъстваща власт в периферията на общината, а другия - че се срамуваме от него. Заедно с групата "Те вървят с победителите" са незаменими и единствени. За себе си и за майките си. А майките им със сигурност са по-споменавани от тях... Горките женици...


А за ГЕРБ - съдбата на "спасителите" Жан, Иван и Симеон я знаем. Пътят на месиите е кратък.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: siikastation
Категория: Лични дневници
Прочетен: 317888
Постинги: 81
Коментари: 220
Гласове: 2376
Архив