Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2008 21:35 - Цигани, ходете работете!!!
Автор: siikastation Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5180 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 28.10.2008 21:58


   Разправят ми преди,че БТК щяло да цифровизира абонатите си в малките градчета и селца. Разгеле, си викам. Най-накрая ще разбирам кога са ми звъняли нашите. А-29 няма клип, мамка и. Когато видя "Непознат номер" винаги им звъня, да не би да са ме търсили за нещо. Възрастни хора са, да са ми живи и здрави още дълго.

  Та идва комшията ми там и вика: "Разбираш ли от телефони? Щото тоа нещо ми прекъсва... Тия от БТК-то ви викат да го хвърлям. Щели да раздават нови!"
  -Сакън - викам - недей! Подаръците на БТК порой ги влачил :) Ще ти бутнат някой телефон мейдинмалайзия! Варди си го, ще ти го оправя!

 Минават няколко дни и чета




Цифрови телефони в още 560 населени места до края на годината. БТК ще предоставя на клиентите си безплатно нови телефонни апарати

До края на годината телефоните в още 560 населени места ще бъдат цифровизирани. В тях ще бъдат премахнати всички така наречени „дуплексни" телефони, а разговорите вече ще се таксуват по време. Процесът на цифровизация ще обхване селищата в седемнайсет от областите на страната*.  
За пръв път у нас цифровизирането на стационарните телефони ще се реализира на базата на безжична технология. 
„Телекомуникационните съоръжения, с които разполага компанията, ни дават възможност да използваме този иновативен подход" - споделя Емил Георгакиев, директор „Експлоатация и архитектура на мрежата" в БТК ГРУП. „Той ще ни позволи в рамките само на няколко месеца да цифровизираме телефоните в близо 1 300 населени места в страната по икономически целесъобразен начин", допълва той.
За да могат да се възползват от възможностите на новата технология, телекомът ще предостави безплатно нови телефонни апарати на всички свои клиенти в тези населени места. По този начин те ще могат да си активират редица полезни услуги, които до момента не са били достъпни чрез аналоговите телефони. Това са услугите разпознаване на входящите повиквания (CLIP), забрана за идентификация на собствения номер при изходящи повиквания (CLIR), пренасочване на повиванията към друг номер, изчакване на повикванията, конферентна връзка между трима участника и други. След цифровизирането клиентите ежемесечно ще получават и детайлизирана справка за изходящите си разговори.  




 Баси! Технологиите навлизат... Ма намирисва нещо бе.... 
 Минават още няколко дена, отивам при родителите. Пратили им писмо. Дъра-бъра от сорта. Да де, ама като ти правят подарък просто така или те прецакват или ще искат нещо. Оказа се, че истината е другаде...

  В БТК развитие няма от години. Има продажби на килограм. Простете, не продажби а разпродажби. Познавам доста хора работещи и работили там. Те бяха наистина като семейство. Колектив. Може би онези, които преди години чакаха по 10 години за телефон не смятат така, но тогава съм бил малък ;)

  БТК продава Vivatel. Нищо повече. Това е смисълът на съществуване. Те не правят иновации, няма развитие, станали са конкурент на филанкишията. Има само съкращения, рязане на разходи, разпродажби и Вашетообажданееважно за нас. Това беше лиричното отклонение.

  Пробутали на хорицата ето това:

image



Това е високотехнологичен стационарен GSM апарат, хит на пазара в Пакистан, Индия и Илиенци за сезон 2000-2001 година. Може би са го давали като бонус ако си купиш тениска.
  Стационарната телефония навсякъде по света е над GSM или друга технология за мобилни технологии. Фиксираните телефонни постове предлагат качество, несравнимо с мобилните, предлагат технологията ADSL, технологията ISDN, цифров пренос с големи скорости. ADSL e за нет, ISDN е за цифрова телефония, като според типа, позволява по една линия да се уплътнят 30 разговорни канала. Цифровия пренос е ... това са технически подробности. 

  На хорицата леко са им подменили качествената фиксирана телефония и възможността някой ден да имат наистина цифрови услуги, нет, ТВ и прочие, с ширпотребата GSM. Това не е лошо ако е избор на абонатите. Лошо е, че като дребни мошеници мамят. Мамят и с това, че дават апарати изостанали технологично с 8 години, което в електрониката е ера. Дават ги без сертификати за качество, за ниво на SAR (тип вредност), без да обяснят, че са опасни за пейсмекъра на хората с такъв, че внасят смущения в работата на телевизора, радиото и че им пробутват боклук.

 Има друг момент. За разпродажбата споменах. Ако няма телефонна централа, а подхърлени стари апарати със SIM карти, то старата централа може да бъде  за скрап, а помещението продадено. За антените на мобилните апарати наемът и разходите са далеч по-малки.  Но това не е всичко ;) От всяка комуникационна система, телефонната централа е около 20% от цялата себестойност. 70% е кабелната мрежа. Тя всъщност е скъпата част. Кабелната мрежа в градчето на моите родители е подменена преди 4-5 години. Заровени пари. Подарени на който изрови кабелите. Ако тези кабели функционират, то докато някой бай Мангал реши да изкара някой лев за ракия веднага ще се разбере. Бай Мангал е ограничен във времето.  Защото абонатите ще започнат да звънят и ще се разбере, че парче от жицата е отпътувало за вторични. Какво обаче ще стане, ако кабелът не функционира? Ще бъде изровен от край до край. Никой няма да разбере, защото няма как. Няма я обратната връзка - абонатите. Ако утре някой по-умен купи БТК и реши да направи някакво развитие.... ще се откаже.

 Пламен Юруков призова преди време да не плащаме данъци на държавата. Държавата ни е крадец и лентяй. Тя не заслужава да я издържаме. Какво обаче се получи? Всички двулично се отрекоха и защитиха охранените си задници. 

  Нека циганите накажат БТК за алчността им. Те могат ;) В природата празно няма.

image



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. drona - мда
29.10.2008 09:04
обаче с моите родители никога не мога да се свържа по стационара щото ромите за пореден път откраднали кабела ... та минахме на GSM за да не им треперя
цитирай
2. siikastation - Ромите са една друга тема
29.10.2008 09:33
ама ромите са следствие от всичко останало. Гадните цигани крадат жицата най-безотговорно и я продават на добрите и отговорни българи ;) Не че българите не знаят каква е тая жица, тя пак си е крадена, ама царица парица...
Кой е по-виновен от веригата цигани-крадци и българи-изкупвачи на краденото?
цитирай
3. kostadin - Че има ли по голями цигани от нашите ...
29.10.2008 09:40
Че има ли по голями цигани от нашите големци -замъкнаха ,та се невидя имането на цял народ
цитирай
4. drona - :)))
29.10.2008 09:46
естествено .....
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: siikastation
Категория: Лични дневници
Прочетен: 317757
Постинги: 81
Коментари: 220
Гласове: 2376
Архив