Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2009 08:28 - На вниманието на плевенчани :)
Автор: siikastation Категория: Музика   
Прочетен: 1188 Коментари: 0 Гласове:
0



От форума на ZaPLEVEN




Rock"n Roll... and some JAZZ?

imageот teddy.minkov на Вто Яну 06, 2009 10:34 pm

Здравейте,
искам леко да се отклоня от темата за вечния Рок за нас феновете му. Какво ще кажете от време на време за мхъничка порциа класен JAZZ на живо?
Питам, защото се нагърбих /от сърце и доброволно/ да съдействам на приятел от Лондон, който за кратко време успя да доведе в БГ /и то включително в провинцията/ няколко "светила" в здравата музика, а напоследък успя и с известни Джаз музиканти като последния през ноември който заби из БГ беше Ал Ди Меола. Та този човечец си е наумил да доведе няколко музиканти за по една кратка камерна изява и в нашия град Плевен защото са чули добри неща за културата тук и за Музикалното ни училище. 
Конкретната оферта е Ал Ди Меола и няколко други светила! Но сега още в края на януари се опитваме да доведем и да чуем Peak Experience Trio, включващо популярния британски пианист Roy Powell /пиано/, Per Mathisen (бас) Norwey, и роденият в България Ivan Makedonov /drums/. Идеята ни е да свирят пред малко но гореща публика и в Плевен.
The Peak Experience Trio е динамично и енергично джаз трио, което като вихрушка преминава през джаз-рок, латино и фънк ритми. С изключителна виртуозност, свободно и елегантно те смесват звука от класически иструменти като Fender Rhodes пиано, Moog синтезатор, Hohner E7 клавинет с фънки бас и много барабани. Триото изпълнява оригинални композиции на Roy Powell и използва разнообразни инструменти, което прави звученето им много по-обемно от това на едно класическо джаз трио. Като суров ориентир групата звучи между Medeski, Martin, Wood и среща на Hermeto Pascoal с Chick Corea. Звученето на Peak Experience Trio е едно искрено завръщане към корените на електро джаза. Комбинацията от рок-джаз, фънк и латино направо ще докара до екстаз любителите на качествената музика. Почитателите на Били Кобам ще си намерят ново фюжън увлечение, а живите изпълнения на групата са направо невероятни.
МНОГО ЩЕ СЪМ ВИ БЛАГОДАРЕН ДА ЧУЯ МАЛКО МНЕНИЯ И ДА ВИДЯ ИМА ЛИ ИНТЕРЕС. Дано не накараме трасето на последващите турнета на музиканти от Rock и Jazz стиловете да заобикаля града ни.






Резултатът от този пост:






Класен JAZZ на живо

от

Roy Powell Peak Experience Trio

26 Януари   Понеделник

читалище Съгласие           Начало 20 часа

image


Roy Powell Peak Experience Trio е итернационално джаз трио, създадено вНорвегия от популярния британски пианист Рой Пауъл.

В състава на групата влизат още Пер Матисен (бас) от Норвегия и Иван Македонов (ударни) от България.

The Peak Experience Trio е динамично и енергично джаз трио, което като вихрушка преминава през джаз-рок, латино и фънк ритми. С изключителна виртуозност, свободно и елегантно те смесват звука от класически иструменти като Fender Rhodes пиано, Moog синтезатор, Hohner E7 клавинет с фънки бас и много барабани.

Триото изпълнява оригинални композиции на Roy Powell и използва разнообразни инструменти, което прави звученето им много по-обемно от това на едно класическо джаз трио. Като суров ориентир групата звучи между Medeski, Martin, Wood и среща на Hermeto Pascoal с Chick Corea.

Звученето на Peak Experience Trio е едно искрено завръщане към корените на електро джаза. Комбинацията от рок-джаз, фънк и латино направо ще докара до екстаз любителите на качествената музика.

Почитателите на Били Кобам ще си намерят ново фюжън увлечение, а живите изпълнения на групата са направо невероятни.

 

 Източник - http://www.zapleven.com/index.php





Поздрави на teddy.minkov за упорството му.
Успех на концерта.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: siikastation
Категория: Лични дневници
Прочетен: 317909
Постинги: 81
Коментари: 220
Гласове: 2376
Архив