Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2009 12:27 - РИБНОВО
Автор: siikastation Категория: Лични дневници   
Прочетен: 13351 Коментари: 10 Гласове:
6

Последна промяна: 02.10.2009 08:12


„Има нещо счупено в тази държава”... Това го каза една персона от придобилото сериозна и непрекъснато нарастваща слава селце Рибново.

   
   Случка първа:       В средата на лятото едно дете, момиче на 12 години се изгуби в гората. Привечер, докато беряли гъби детето се разсеяло, тръгнало по детски нанякъде и за ужас на родителите си не се прибрало. Хората се притеснили и както се случва във всяко малко и задружно село се събрали, организирали и поели съдбата в свои ръце. Тръгнали в тъмната гора за да го търсят. Загърмяло, заваляло, със свити сърца хората в гората неуморно търсели, а  другите в селото чакали. Те нямали връзка помежду си, защото там мобилните телефони нямат мрежа, а терена е силно крив. Притеснявали се, че има дълбоко дере, и че недай си боже детето се подхлъзне... Един час, два часа, три часа... Никой не знае нищо и се моли, детето да се намери  живо .     Аз съм на линия в един чат, персоната също. Персоната ми разказва това нещо и усещам, макар и само в писането, как нещо и е стиснало гърлото.   -Защо не се обадите на полицията... не, може би на Гражданска защита? Звънни на 112!         -Защо да го правим?-пита персоната-ние вече сме се събрали и го търсим.         -Да, но полицията има ресурс, техника... Ще са в полза.
-Звъннахме.

-И?

-Казаха да се организираме и да видим какво ще направим. Има полицай – местния. Ама той така или иначе щеше да се включи.
 
-Ами 112?
         -... знаеш ли, че никога когато имаме нужда не идват? Викали сме Бърза помощ, полиция и все на себе си разчитаме! Тук сме последната дупка на кавала! Никой не го интересува какво правим и какво се случва! Защо да звъня на 112 като знам, че никой няма да дойде? Да не е за първи път!
-...

Сигурно е така. Жалко е да си част от държавата, а да се чустваш сам. Даже нещо повече, сам и нападнат от всички.  Само защото някакъв идиот предизборно те е посочил за враг!

Събраха се и други виртуални познати и макар само в чата не искахме да оставим персоната сама. Чуствахме, че макар и нетно по някакъв особен начин може би помагаме... Щяхме да стоим докато дойде някаква вест. Добра, лоша. По-добре добра, и без да го познаваме това хлапе се молехме да го намерят, да не му се случи нещо фатално и Бог да дава сили на хората излезли в бурята да го намерят. Мина час, мина още един, мина полунощ...

-Идват някакви коли! Излизам да видя и ще се върна да ви кажа...

-Бягай!

Заточиха се минути...

-Намерили са детето! Живо и здраво!!!

Имало Господ...

Бях забравил историята, но покрай друга наскоро се сетих и реших да видя какво е написано в нета по въпроса.
  

Повече от 300 мъже и жени от село Рибново с полицаи, следово куче и специална техника откриха в 3 часа призори изгубено в балкана 12-годишно момиче
 
Откриха изгубено 12-годишно дете
     
Изгубено 12-годишно дете беше открито със специална техника
   
Откриха изгубено 12-годишно дете край Рибново
        и така нататък...
Писал един вестник, преписал от сводка на полицията. Останалите като ехо. Не е имало полиция, камо ли полицейски кучета, а спец техника изобщо. Ама кой го е еня. Достоверност? Проверка? Човешка чуствителност? Чест и достойнство? Да бе! Заради някакво село на талибани! Те новините за големите градове ги пишат четейки нета, та за Рибново ще им дреме на репродукцията! 

   
 
Яне Янев винаги ми е бил съмнителен. Много крещи. А ти тази му непрестанна осведоменост ми го поставя в категория - пощенска кутия. Има нужда и от тарани, но ако напреди крещеше предизборно, сега вече е облечен във власт. Яне е рафиниран образ на Волен.

Недопустимо е да се гаври който и да е със съдбата на хората. Ако е облечен във власт е зловещо. 

   
 
Случка втора:

Случката стана популярна и подобно на първата беше заформена като грандиозен скандал, в последствие оказал се кух
   
ДАНС арестува радикални ислямисти
    ДАНС погна радикалния ислямизъм, плъзнал из Рибново     Ахмед Башев: Хора като Янев създават условия за радикален ислямизъм       Изкараха ги по бели гащи, обискираха, мъкнаха ги по София и накрая нищо. Да беше им се извинил поне някой! А кой изобщо чу кмета Башев?  
Крехката човешка психика е предвидима. Психиката на тези хора е наранена, защото малко знаят колко пъти са ги възраждали. Как да чустват майка България, след като тази майка им е разкатавала фамилията близо 10 пъти? Битото куче има предвидими реакции и преди да се довери отново на билия го минава доста време. А тук става въпрос за хора.

Рядко сам човек е виновен за това което е сторил, а когато е направил за резил съселяните си е изобщо далече от ума. Този човек и онзи дето му прави чадър и го намамва със салам ще отговарят съответно пред Аллахи Господ. 

Не знам този човек Таламанов колко извратен трябва да е да застане срещу цяло село - 900 души и да изпитва душевни оргазми от гаврата си с тях? Колко извратен трябва да е човек, за да говори неистини и разчиства сметки на национално ниво единствено заради кривото си его и колко време ще трае звездния път на идиота?
       

Случка трета:

Тя е прясна и знайна за всички.

Антиталибана, доверено лице на Яне се прибирал с колата си и ударил друга. Нищо и никакво омешване на бои. Да, ама Таламанов е борец за тиквен медал. Не може току така... то и да завали, ще е защото талибаните са пуснали дъжд! Момчето - шофьор на другата кола го попитало защо не внимава, но нашия герой не понася такива въпроси! Той вече е гащите на Яне! 

-Какво искаш бе сополанко? заявил и започнал една от онези кавги, достойни за селска скандалджиика.

Антиталибана и брат му отишли до момчето и баща му и започнали да ги ритат. Копелетата не знаели ли, че ТЕ са властта, та ще им спорят? 
В този момент от джамията заизлизали хора от петъчната молитва и станали неволни свидетели. Учителя по религия, станал също популярен казал, че не е хубаво да се карат и да има бой. Нека да се спрат.

-Ти ли бе, талибани! казал антиислямиста - искаш ли да извикам пак Янев и Данс и да те опандизят? Нещастник, промит мозък, камикадзе...

И се почнало.

Антиталибана е усетил славата и се гаври с хората. Крещи на площада, обижда, плаши хората, заканва се, но незнайно защо това не се пише. Той е героят. Той е храненика на Яне! Партията ще му затрива лайната, а тойк като един таран ще се хвърля смело... Безмозъчно.

И следва новата кофа с помия:

Нападнаха брата на Недим Таламанов с брадва

Нападнаха с брадва брата на антиислямист в Рибново

Баща и син налитат на брата на Таламанов

В полицията са задържани баща и син, които се опитали да убият с брадва брата на анти-ислямиста Недим Таламанов - Феим

  След акцията на ДАНС в Рибново вадят брадвите     Яне Янев издейства засилено полицейско присъствие в Рибново  
И така нататък и така нататък.. И изненадваща зе мен статия на Бареков, който каквато и неприязън да имам към него, комай единствен е застанал на страната на разума, а не на страната на малоумните папагали. Опитал се е да бръкне по-насълбоко. Адмирация за което.
          Талибанският спор в Рибново мина на битова основа     Защо пиша всичко това? Защото в Рибново живеят нормални хора с терзанията си, навиците си, мъки и радости. Хората от Рибново са сами срещу цялата помия и ако са различни в обичаите си и дрехите си, то като се ударят също ги боли, като се порежат им тече кръв и като загубят близък - тъгуват.  
Защото повтаряйки чуждата глупост ставаме глупаци и защото е недостойно да се напада притиснат човек.
 


Защото за мен Рибново е това:

          image            image  
image

image 
image

image

image

На тези снимки не виждам нито талибани, нито камикадзета.

А вие!



Тагове:   манипулиране,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mamkamu - :)
01.10.2009 13:52
И аз не видях, колкото и да се вглеждах, но някой виждат, повярвай ми! Има хора, които си изграждат възглед за света възоснова на своите халюцинации! И вместо в специализираните места се подвизават на политическата сцена! Жалкото е, че трябва да слушаме болните им приказки!
цитирай
2. siikastation - Жалко е да ги слушаме, а още по-жалко ...
01.10.2009 16:32
Жалко е да ги слушаме, а още по-жалко е, че има хора които им вярват.
цитирай
3. анонимен - Няма разбира се. Янев и Сидеров са ...
02.10.2009 09:28
Няма разбира се. Янев и Сидеров са някакви смешни политици които вадят непрекъснато разни истории, къде истински къде измислени. Мисля, че и двамата не знаят какво правят и заради собствените си счупени мисли докарват купища беди и повече омраза отколкото е имало преди тях. Притеснен съм, че ББ ги толерира и ме е страх да помисля докъде могат да стигнат. И тримата са типични фелдфебели. Жалко за хората в Рибново. Надали някой си мисли, че едно село ще бутне държавата, а още повече зали изобщо го иска. На политиците им трябват врагове. Ако ги няма ще си ги измислят. Пример - "Да разлаеш кучетата".
цитирай
4. krotalka - На мен лично, Яне Янев ми е непонятен,
02.10.2009 17:16
някакъв "борец за слава", изпълзял изпод камъните преди изборите?! Сам си създава вещици и оглавява борбата с тях!
цитирай
5. анонимен - Страх ме хваща от талибанлъка в главите на толкоз народ
03.10.2009 00:28
у нас, но с лавината от полуинформация и полуистини нищо чудно...
Едно време играехме на "телефон" и ефекта беше
горе-долу същия ..

Промяната може да дойде само от средите на селата тип Рибново, от младите там които ( надявам се..) не щат да пасат трева..Тогаз и полуполитиците дето често ни мътят водите, надявам се ще си намерят майстора и ще изпаднат в небитието...
цитирай
6. анонимен - Само образованието може да оправи ...
04.10.2009 15:45
Само образованието може да оправи нещата. Един образован и със самочуствие няма да се уплаши толкова лесно от Яневци и Воленовци.
цитирай
7. анонимен - Не е вярно това,
05.10.2009 15:20
което пишете и коментирате тук. Свидетел съм. Башев наистина е проводник на радикалния ислям. Плаща му се. А хората, понеже са изоставени от държавата, се спасяват както могат.
Яне и Волен говорят истината. ГЕРБ също на наясно и работят за промяна тук.
Зловредното влияние на дпс в района трябва да спре!
цитирай
8. siikastation - Зловредното влияние на ДПС е едно, а ...
05.10.2009 15:36
Зловредното влияние на ДПС е едно, а написаното по-горе е друго. ДПС изобщо не е тема на този пост.
цитирай
9. анонимен - :)
05.10.2009 15:55
анонимен написа:
което пишете и коментирате тук. Свидетел съм. Башев наистина е проводник на радикалния ислям. Плаща му се. А хората, понеже са изоставени от държавата, се спасяват както могат.
Яне и Волен говорят истината. ГЕРБ също на наясно и работят за промяна тук.
Зловредното влияние на дпс в района трябва да спре!


Няма как да ти повярвам ,защото съм от Рибново!
цитирай
10. анонимен - poznavate li dobre ribnovo
27.10.2009 14:24
ako nqkoi si misli ce s edno pose6tenie s edno prisistvie na edna svatba v ribnovo e opoznal seloto to mnogo gre6i.az sam rodena i izrasnahnah tam ot nqkolko godini ne jiveq tam i imam vazmojnosta ot edna strana da govorq kato stranicen nabludatel a ot druga kato svidetel na slucva6toto se tam.povqrvaite ako nqkoi naistina e opoznal seloto nqma da ima smelosta da kaje i edna negativna duma za nego.jalkoto tam e ce politicite se namesiha v tvarde licniq jivot na horata tam,nameriha slaboto im mqsto a imenno dobrite otno6eniq mejdu horata i religiqta i sega si igraqt s tqh.a o6te po lo6oto e ce sled godini nqma da mine i desetiletie povqrvaitemi ot tradiciqta v seloto ni nqma da ima i pomen.vseki ot ribnovo 6te si spomnq s nostalgiq za dobrite stari vremena na uvajenie i vzaimo pomo6t mejdu horata .sega za sajelenie ne e taka zaradi hora kato ba6ev i nedim.pitam tqh za6to namesvate horata v va6ata vecna svada,ot kaka se pomnq mejdu tezi dve pokoleniq e imalo vrajda i to vse za prokletite pari.


pari i vlast
kade otide cove6koto u horata tam?
vie go pogubihte jalko za horata za onezi koito ne mogat vece dori da pozdravqt saseda i rodninitesi


radikalen islqm
ne gospodin nedim tova e va6eto opravdanie kakvo dobro uspokoenie za savestavi nali
za6titnik na islqma i tolerantnost v ob6tinata
dobar nacin da privlecete nqkoi i drug glas na svoq strana nali gospodin ba6ev


interesno kak s lekota sasipvate cove6koto u ribanci zaradi licni oblagi
jalko a uj bqhte i dvamata elita na seloto-obrazovanite zamojnite na koito vseki ribanec taino zavijda6e
jalko naistina
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: siikastation
Категория: Лични дневници
Прочетен: 317119
Постинги: 81
Коментари: 220
Гласове: 2376
Архив