Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2008 09:43 - Предизвикано
Автор: siikastation Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2237 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 02.12.2008 09:44


Предизвикано от снощното предаване на БТВ за децата, дискотеките, родителите и полицията.

Бях наскоро на тържеството на училище "Климент Охридски" в Плевен. Тържеството беше в театъра. Деца, родители и учители. Салона пълен. И шумен. Деца ще кажете... Да, деца пуснали си музика на телефоните по време на тържеството, девойчетата си направиха всяка по серия снимки от онези, снимани отгоре със свити устни и поглед "Елабаткодамеизчукаш". Разбира се снимките искат жертви в лицето на околните. На задния ред двама пикльовци на по около 9-10 години млъкваха за по около няколко минути след всеки мой поглед (а аз гледам много лошо когато искам). Илязоха едно момиченце и едно момченце да танцуват модерни танци. Единия отворко зад мен казва "Копеле, глей ше има порно!!!", а другия отворко му отговаря "Бе тоо дали ша я наебе на сцената?". И така нататък и така нататък...

Децата са огледален образ на родителите. Не може бой на жената, псувни на комшията и чалга до пълно затъпяване и после умни деца.... Не може!

Бях за последно на дискотека в гр. Славяново преди около 2 години. Гр. Славяново е на 25 км. от Плевен. Хубаво градче...беше.

Отидох на дискотека да задоволя каприза на една гостенка. Дискотеката пълна с 10-16 годишни деца. Масово бяха 11-14 годишните. Пияна жена звучи лесно за мъжете, но от някаква степен става гадничко... Готина мацка оповръщана до ушите не е най-естетичната гледка... По-гадно от това обаче са пияни потни деца. В 2 през нощта всички бяха пияни. Една тайфа момченца обикаляха масите и се накамарчваха върху случайно избрана девойка, седнала на някое канапе или стол, докато паднат всички на земята. Друго момченце издебваше разсеяни и пияни 12-14 годишни тинейджърки и рязко им дърпаха късите полички надолу. После изпадаха в дива радост ако са успели и с бурни възгласи излизаха навън. До следващата жертва.

Ограничение на входа? Придружаващ родител? Забрана за алкохол? Глупости. Малоумните им родители явно нямаха нищо против някой да опъне 12 годишната им дъщеричка. Или момченце. Само кретен може да бъде спокоен, когато детето му, повтарям, малолетното му дете не си е в къщи след като падне мрака...

Полицейския участък е на 150 метра по протежение на улицата.

Дали децата са единствено виновните? Дали всъщност не са жертви?



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. siikastation - Безспорно turbo4
02.12.2008 09:55
Вината е предимно там. Училището донякъде е функция на родителите, в смисъл, че ако се интересуват и не им харесва случващото се там, те биха могли да са коректив на учителите. Ако щеш с разговори, ако щеш като им късат нервите. Но това е само ако се интересуват.
цитирай
2. lelya - Абсолютно са виновни родителите. ...
02.12.2008 10:18
Абсолютно са виновни родителите. Въздух не ми остана да говоря на скъпия 15-годишен пубертет в къщи. Снощи по повод деня за борба със спин отново рефрена за презервативи си изпяхме с мъжа ми. Те в тази възраст не мислят с главата си. Но в къщи псувни, пиянски истории и чалга няма. Нямаш представа колко родители познавам, които ... абе не е за приказка. Онези малките в репортажа от снощи - там и полицията е виновна. Та те са там, при тях и то всяка вечер. Ако полицията не ги стресне ... За мен огромният проблем са дрогата и насилието, защото като ученичка пушех и ходих на дискотеки. Много малко, изключение бяха момчетата, които пиеха като ученици. Но дрога и извращения нямаше.
цитирай
3. chervenata - Ами и да и не...
02.12.2008 10:18
Модерно е да си простак, с ниска обща култура и чалга гардероб. Нищо по-нормално от това няма как да се случи. И добре възпитано дете може да изпадне в ситуацията "Не ща да се деля от тълпата", поради простата причина - в отсрещно крайно положение рискуваш да си самотен...
цитирай
4. siikastation - lelya
02.12.2008 10:32
Лошото е, че няма усилие. Ако има усилие децата да бъдат опазени е добре, но лошото е, че масово родителите абдикират. Ти си пееш песента пред 15 годишния пубер, както и на мен са я пяли... Колко ми е влизало в главата е друга работа. Има обаче усилие и в моменти на откровения на нийновете сами пред себе си може би ще разберат, че се притесняват за тях...

Познавам обаче хора, които спокойно си лягат вечер, а детето им, ДЕТЕТО НА 13 години е в бара с приятели, приятелки. Хората проверяват дали са се прибрали децата им сутринта, когато ги алармира простатата. Не защото са се притеснили.

Разбира се, че правило няма, по скоро има, то резултатът е неясен.
цитирай
5. lelya - Май цялата нация се опростачи. Ч...
02.12.2008 20:53
Май цялата нация се опростачи.
Червената е права, пред очите ни израстна едно чалга поколение.
цитирай
6. анонимен - Потоп...
16.02.2009 15:50
Това е потопа... Потоп на морала, потоп на ценостите, потоп на човешкото, потоп на съзнанието...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: siikastation
Категория: Лични дневници
Прочетен: 317678
Постинги: 81
Коментари: 220
Гласове: 2376
Архив